Politia Locala, continuatoarea Politiei Comunitare, are in România o istorie de doar opt ani, perioada cu multe framântari, atât datorita neclaritatilor legislative cât si datorita eforturilor personalului acestei institutii de a-si sedimenta rolul si locul in comunitatile unde activeaza. Daca mai adaugam si detalii cu privire la motivatiile materiale acordate politistilor locali pentru a presta serviciile cerute de cetateni, atunci poate fi expus un tablou complet mai mult decât expresiv al situatiei institutiei noastre, care se vrea a fi “bratul armat, bratul de nadejde” al primarului in asigurarea ordinii si linistii urbei pe care o are in administrare.

Conducerea institutiei doreste sa asigure organizarea unei structuri unice de reprezentare profesionala, sustinere si aparare a intereselor comune ale membrilor sai atât la nivel local, cât si in plan international, in relatiile cu autoritatile publice, centrale si locale, institutiile statului, patronatele, sindicatele si cu orice alte organizatii neguvernamentale sau persoane juridice, in vederea promovarii imaginii si ridicarii prestigiului institutiei.

Pentru ca Sfintii Imparati Constantin si Elena au fost declarati protectorii politistilor locali, drept exemplu pentru promovarea binelui si ocrotirea aproapelui, ziua de 21 Mai reprezinta “ZIUA POLITIEI LOCALE” din România, in care sarbatorim institutia noastra si mai ales pe toti angajatii si colaboratorii ei, precum si beneficiarii serviciilor acestora, cetatenii.

In aceasta zi, poliţiştii locali aniverseaza ziua lor naţionala cu speranţa ca fermitatea, curajul şi devotamentul lor cotidian sa fie incununate de aprecierea comunitaţii in care traiesc şi pe care o slujesc.

Conducerea Politiei Locale Targu-Jiu ureaza salariaţilor si colaboratorilor, dar si cetatenilor Municipiului sa aiba parte de bucurii, sanatate şi impliniri atât pe plan personal cât şi pe plan profesional.

Apel Dispecerat Sari la conținut