Poliţia Locală Târgu Jiu

DESPRE NOI
Poliţia Locală Târgu Jiu

DESPRE NOI

Poliţia Locală Târgu Jiu este constituită şi functionează în baza prevederilor Legii nr. 155 din 12 iulie 2010 a politiei locale, actualizată, cu modificările şi completările ulterioare, a Regulamentului – cadru de organizare şi functionare a politiei locale, aprobat prin Hotararea de Guvern nr. 1332 din 23 decembrie 2010.

Politia locala s-a înfiintat în scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private şi publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, în urmatoarele domenii:

a) ordinea şi linistea publica, precum şi paza bunurilor;

b) circulatia pe drumurile publice;

c) disciplina în constructii si afisajul stradal;

d) protectia mediului;

e) activitatea comerciala;

f) evidenta persoanelor;

g) alte domenii stabilite prin lege.

Poliţia locală îşi desfăşoară activitatea pe baza principiilor: legalitatii, încrederii, previzibilitatii, proximităţii şi proporţionalităţii, deschiderii şi transparenţei, eficienţei şi eficacităţii, răspunderii şi responsabilităţii, imparţialităţii şi nediscriminării.

Activitatea Politiei Locale se realizează în interesul persoanei şi al comunitătii, precum şi în sprijinul altor institutii, fiind modalitatea de aplicare a actului de justitie la nivel local, strict orientat către comunitate.

Politia Locală a Municipiului Târgu Jiu functionează ca structură administrativă de interes local, în subordinea Primariei Municipiului Târgu Jiu, sub conducerea primarului.

Sursele de finantare se realizează conform dispoziţiilor art. 39 din Legea nr. 155/2010 a poliţiei locale, actualizată, cu modificările şi completările ulterioare.

LEGEA nr. 155 din 2010 a politiei locale, actualizată, cu modificările şi completările ulterioare
HG nr. 1332 din 2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi functionare a politiei locale
LEGEA nr. 188 din 1999 privind Statutul functionarilor publici
LEGEA nr. 7 din 2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici

Poliția Locală Târgu Jiu

Adresa: Târgu Jiu, Aleea Minerilor, bl. 4, sc. 1
Dispecerat: 0253.22.54.34
Secretariat: 0253.210.686
E-mail: office@politialocalatgjiu.ro

INFORMAȚII UTILE

Politia Locală Târgu Jiu actionează şi lucrează pentru a se apropia de cetăteni, pentru a asigura şi mentine climatul de ordine şi linişte publică. Spiritul civic în spatiul comunitar, respectul şi profesionalismul sunt argumentele după care trebuie să actioneze politistul local.

Conducere

Poliția Locală Târgu Jiu este un serviciu public aflat permanent in slujba cetatenilor. Am creat aceasta pagina pentru a fi mai aproape de dumneavoastra, pentru a va cunoaste problemele si pentru a actiona impreuna pentru rezolvarea lor.

Serviciul ordine publică
Serviciul circulație rutieră
Serviciul control comercial
Serviciul protectia mediului si disciplina in constructii
Pază

Politia locală îşi desfăşoară activitatea pe baza principiilor: legalitătii, încrederii, previzibilitătii, proximitătii şi proportionalitătii, deschiderii şi transparentei, eficientei şi eficacitătii, răspunderii şi responsabilitătii, impartialitătii şi nediscriminării.

Informații legislație

Scrie și trimite o petitie online, completând formularul de mai jos. Toate câmpurile marcate cu asterisc * sunt obligatorii. Conform art. 7 din O.G. nr. 27/ 2002 privind reglementarea activitătii de solutionare a petitiilor cu modificările și completările ulterioare, petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se clasează, potrivit prezentei ordonante.

Trimite o sesizare

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autoritătilor și instituțiilor publice, vă informăm că Politia Locală utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: office@politialocalatgjiu.ro

* Stimați cetățeni, pentru înregistrarea și procesarea corectă a formularelor de contact, vă rugăm să folosiți link-ul de mai jos.

Completează formularul de contact

Apel Dispecerat Sari la conținut