În data de 05.06.2019, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au desfășurat o activitate de informare la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu, în contextul marcării „Zilei Mondiale a Mediului”.
În cadrul dezbaterilor şi discuţiilor purtate cu elevii, polițiștii locali au subliniat necesitatea adoptării unui comportament bazat pe responsabilitate față de mediul înconjurător. 
Pentru o mai bună înţelegere a mesajelor transmise, polițiștii locali au expus elevilor materiale în format PowerPoint, cei peste 50 elevi beneficiari ai acestui proiect manifestând un real interes pentru aspectele şi exemplele prezentate, prin participarea activă, cu întrebări şi opinii pe marginea unor imagini fotografice privind fenomene de poluare a atmosferei.
Totodată, elevii au fost informați cu privire la rolul și atribuțiile Poliției Locale în domeniul protecției mediului, au primit insigne personalizate dar și dulciuri, ale căror ambalaje au fost colectate selectiv.
Ziua Mondială a Mediului este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite .
Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este legată poluarea aerului. Sub sloganul ”Beat Air Pollution!”, Organizaţia Naţiunilor Unite, în calitate de promotor la nivel mondial, încearcă să atragă atenţia lumii, aupra problemelor de mediu, cu scopul de a stimula conştiinţa ecologică.

 05.06

 

 

Apel Dispecerat Sari la conținut