Locuitorii municipiului Târgu Jiu au fost informați astăzi despre obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice.

        Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu s-au deplasat în mai multe zone din oraș pentru a înmâna pliante persoanelor cu principalele reguli stabilite în Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Activitatea face parte dintr-o serie de acțiuni de prevenire și combatere a faptelor care încalcă legea dar și pentru ca cetățenii Municipiului Târgu Jiu să fie mult mai informați în acest sens. Totodată, prin această acțiune de informare, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului Târgu Jiu.

          Polițiștii locali vor urmări repectarea de către cetățeni a normelor prevăzute în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/ 2002 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza municipiului Târgu Jiu.

         Cu ocazia desfășurării activităților specifice, polițiștii locali au în atenție identificarea și sancționarea persoanelor care degradează mobilierul stradal și spațiile verzi. De asemenea, cetățenilor le este interzis să distrugă prin ardere deșeurile menajere sau de altă proveniență în apropierea clădirilor cu destinația de locuințe sau curțile care se învecinează cu clădiri având această destinație, să nu procedeze la îngroparea gunoiului menajer sau a deșeurilor provenite din construcții, să întrețină curățenia în curți, grădini și pe terenurile pe care le dețin, prin îndepărtarea gunoaielor și a vegetației necontrolate. Se va verifica și respectarea obligațiilor aflate în sarcina persoanelor fizice sau juridice ce desfășoară activități comerciale sau servicii publice pe raza municipiului Târgu Jiu și regulile privind activitatea din piețe.

          În ultimele luni, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a aplicat 438 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.885 de lei. Persoanele sancționate au încălcat prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 19/ 2002, cele mai multe făcând referire la expunerea produselor de orice fel pe trotuare, căi de acces public, alei, în parcuri sau în orice alte spații decât cele amenajate pentru comercializarea mărfurilor, dar și pentru nerespectarea curățeniei pe străzi, alei, căi de acces în incinte, totuare, fiind strict interzisă aruncarea gunoiului de orice fel în aceste zone. 

Apel Dispecerat Sari la conținut