Pentru nerespectarea normelor legale aflate în vigoare, polițiștii locali au aplicat și sancțiuni contravenționale. Spre exemplu, polițiștii locali cu atribuții pe ordine publică, au aplicat 44 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6 600 lei, conform art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 care face referire la apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte.

Totodată, nu de puține ori polițiștii locali au aplicat sancțiuni pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De la începutul anului și până în momentul de față au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15 800 lei, conform art.2, pct. 1 din Lega nr. 61/1991.

Dat fiind faptul că ne aflăm în plin sezon cald, polițiștii locali au intensificat patrulările în cartierele municipiului Târgu Jiu și pe timpul nopții pentru siguranța cetățenilor. De la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate sancțiuni și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Conform art. 2, pct. 23 din Lega nr. 61/1991, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7 050 lei.

De asemenea, pentru vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi au fost aplicate 51 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16 000 lei, conform art. 1, lit. b) din Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, republicată.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează permanent cu patrule pedestre şi auto acordând o atenție deosebită asigurării ordinii şi liniştii publice, prevenirii şi descoperirii faptelor antisociale, constatării şi aplicării sancţiunilor privind încălcarea normelor de convieţuire socială, stabilite prin legi, alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu.      

 

Apel Dispecerat Sari la conținut