În perioada sărbătorilor pascale, la nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, au fost instituite măsuri specifice, în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite precum asigurarea ordinii și siguranței publice, menținerii unui climat de conviețuire civilizat, fluidizării circulației în zonele aglomerate, prevenirii și combaterii cerșetoriei, interzicerea comercializării diferitelor produse în locuri neautorizate și cu încălcarea prevederilor legale, prevenirii blocării traficului rutier prin parcarea autovehiculelor în locuri nepermise, desfășurării activităților de taxi cu respectarea prevederilor legale și protejării bunurilor care aparțin domeniului public și a mobilierului stradal.
În atenția efectivelor sunt zonele de interes public. Printre acestea se numără piețele, Cimitirul Municipal, Gara din Târgu Jiu, platoul unde se comercializează mieii, târgurile de animale, păsări și legume, parcurile din oraș, Strada Victoriei, cu precădere zona pietonală, Piața Prefecturii, zona Centrului Comercial Shopping City Târgu Jiu și locațiile unde sunt amplasate supermarketurile din oraș. Politistii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică și Serviciului Circulație Rutiera vor fi prezenti în serile când este organizată slujba Deniilor dar și în noaptea Invierii la bisericile de pe raza municipiului pentru a asigura un climat de ordine și siguranța publică, conform prevederilor legale.
Efectivul stabilit prin planul de măsuri în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice este de aproximativ 60 de poliţişti locali.

Recomandările Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu

Pentru evitarea evenimentelor neplăcute, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu recomandă cetățenilor ca în această perioadă, să parcheze doar în locurile special amenajate, să nu oprească și să nu staționeze pe arterele principale ale municipiului. De asemenea, pentru creșterea singuranței, cetățenii sunt sfătuiți ca în această perioadă să dea dovadă de prudență în magazinele, dar și în zonele aglomerate și să acorde o atenție sporită genților sau obiectelor scumpe pe care le au asupra lor. Cetățenii municipiului Târgu Jiu pot apela cu încredere numărul de telefon al Dispeceratului instituției – 0253 225 434 – pentru a semnala problemele în limita competențelor stabilite prin lege, Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut