Locuitorii municipiului Târgu Jiu sunt sfătuiți să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului Târgu Jiu. Polițiștii locali urmăresc respectarea de către cetățeni a normelor prevăzute în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/ 2002 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza municipiului Târgu Jiu. Cu ocazia desfășurării activităților specifice, polițiștii locali au în atenție identificarea și sancționarea persoanelor care degradează mobilierul stradal și spațiile verzi. De asemenea, cetățenilor le este interzis să distrugă prin ardere deșeurile menajere sau de altă proveniență în apropierea clădirilor cu destinația de locuințe sau curțile care se învecinează cu clădiri având această destinație, să nu procedeze la îngroparea gunoiului menajer sau a deșeurilor provenite din construcții, să întrețină curățenia în curți, grădini și pe terenurile pe care le dețin, prin îndepărtarea gunoaielor și a vegetației necontrolate. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în acest sens verifica și respectarea obligațiilor aflate în sarcina persoanelor fizice sau juridice ce desfășoară activități comerciale sau servicii publice pe raza municipiului Târgu Jiu și regulile privind activitatea din piețe.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu reamintește faptul că depozitarea deșeurilor menajere este obligatorie numai în locurile special amenajate de autoritățile administrației publice locale. Activitatea de verificare continuă în toate cartierele din oraș, în atenția echipajelor fiind și zonele vulnerabile de la marginea municipiului Târgu Jiu acolo unde au fost depozitate resturi menajere.

Potrivit datelor centralizate pe anul 2017, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale conform Hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 169/2006 și nr. 19/2002, în valoare totală de 4 295.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut