Activitatea de identificare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, care ocupă abuziv trotuarele și locurile de parcare se află permanent în atenția Politiei Locale a Municipiului Târgu Jiu.

Se acționează pe zone prin patrularea echipajelor Serviciului Circulație Rutieră din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, dar și în baza sesizărilor primite.

Proprietarii sau deținătorii legali au fost somați pentru ridicarea vehiculelor în cauză de pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ – teritoriale a Municipiului Târgu Jiu. În cazul în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului abandonat nu dă curs somației transmise în scris, în baza dispoziției prin care se declară vehiculul abandonat, va fi luată măsura sancțiunii contravenționale cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei și ridicarea vehiculului fără stăpân de pe domeniul public.

În anul 2017 au fost identificate 28 autovehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul vehiculelor abandonate sau fără stăpân pe domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, cu modificările și completările ulterioare, fiind luate măsurile legale prevăzute de lege. În urma demarării procedurilor de trecere a acestora în patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale, autovehicule au fost ridicate.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face un apel proprietarilor de autovehicule astfel cum sunt definite prin Legea nr.421/2002, abandonate în parcări sau în alte zone din municipiul Târgu Jiu să elibereze domeniul public. Activitatea de identificare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, care ocupă abuziv trotuarele și locurile de parcare continuă și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut