Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a inițiat o campanie de informare în rândul populației cu privire la obligațiile pe care proprietarii le au, dar și urmările în situația în care aceștia își lasă animalele nesupravegheate.

În cursul zilei de astăzi au fost împărțite pliante informative deținătorilor de animale în care sunt prevăzute și dispozițiile legilor în vigoare cu privire la lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.

Având în vedere dispozițiile Legii nr. 155/2010, a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în domeniul ordinii și liniștii publice prin atribuțiile prevăzute de lege, zilnic sunt efectuate activități de prevenire și informare pe tema animalelor lăsate nesupravegheate, în timpul serviciului de patrulare, în toate zonele municipiului Târgu Jiu conform Planului de Ordine și Siguranță Publică aprobat.

De asemenea, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu efectuează periodic acțiuni de prevenire și combatere a faptelor care încalcă legea, pentru ca proprietarii acestor animale nesupravegheate să cunoască obligațiile pe care le au, dar și pentru ca cetățenii municipiului Târgu Jiu să fie mult mai informați în acest sens.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu continuă să se implice în astfel de actiuni, în toate domeniile de activitate, pentru conștientizarea populației asupra necesității respectării normelor legale.

De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1 600 de lei, conform dispozițiilor art. 2, pct. 17 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, care dispune: “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.”

Compartimentul Informare și Relații Publice.

Apel Dispecerat Sari la conținut