Poliţia Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa în temeiul Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare dar și prin planul de acțiune comun stabilit cu Poliția Română și Jandarmeria, în ziua când creștinii sărbătoresc Botezul Domnului.
Măsurile au fost stabilite în vederea asigurării ordinii și siguranței publice, fluidizării circulației rutiere, prevenirii și combaterii cerșetoriei, precum și a altor fapte antisociale.
Având în vedere că sărbătoarea are un impact puternic asupra populației și se așteaptă participarea unui număr însemnat de credincioși, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a stabilit ca în ziua de 06.01.2017, în zona bisericilor de pe raza municipiului Târgu Jiu, să fie create o serie de dispozitive suplimentare încadrate cu efective din cadrul Serviciilor de Ordine Publică și Circulație Rutieră.
Efectivele din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor asigura fluența traficului pietonal și rutier, vor lua măsuri de dirijare a traficului și de prevenire a blocării acestuia în zonele de interes public, vor organiza modul de parcare în zona de responsabilitate și vor interveni în vederea aplanării situațiilor conflictuale care pot apărea.
Polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică vor avea în vedere protecția participanților la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului Iisus Hristos, sprijinirea personalului lăcașelor de cult și îndrumarea credincioșilor către locațiile unde va fi împărțită apa sfințită.
Dispozitivele vor fi amplasate între orele 07.30 – 13.30, numărul polițiștilor locali aflați în misiune fiind 21.

Apel Dispecerat Sari la conținut