Având în vedere atribuțiile stabilite în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va suplimenta numărul echipajelor de ordine publică și circulație rutieră în vederea asigurării liniștii și ordinii publice, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Obiectivele stabilite în planul de măsuri sunt: asigurarea ordinii și siguranței publice, fluidizarea circulației în zonele aglomerate, prevenirea și combaterea cerșetoriei, interzicerea comercializării diferitelor produse în locuri neautorizate și cu încălcarea prevederilor legale și prevenirea blocării traficului rutier prin parcarea autovehiculelor în locuri nepermise.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice dar și pentru asigurarea unui climat de siguranță al târgujienilor, efectivele instituției vor acționa, în principal, în piețele din oraș, în zona bisericilor, Cimitirului Municipal, gării din Târgu Jiu, în apropierea marilor magazine și platoului unde se comercializează mieii.

De asemenea, echipajele Serviciului Circulație Rutieră vor lua măsurile prevăzute de lege pentru fluidizarea traficului, evitarea blocajelor rutiere și de prevenire a unor evenimente neplăcute.

           Efectivul stabilit prin planul de măsuri în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice este de aproximativ 50 de poliţişti locali.

Recomandările Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu

Având în vedere că în această perioadă zonele din oraș vor fi aglomerate, pentru evitarea unor evenimente neplăcute, cetățenii sunt rugați să parcheze doar în locurile special amenajate, să nu oprească și să nu staționeze pe arterele principale ale municipiului Târgu Jiu. Totodată, atunci când se află la cumpărături, pentru creșterea siguranței, sunt sfătuiți să dea dovadă de prudență în magazinele, dar și în zonele aglomerate și să acorde o atenție sporită asupra obiectelor pe care le au asupra lor. Cetățenii municipiului Târgu Jiu pot apela cu încredere numărul de telefon al Dispeceratului instituției – 0253 225 434 – pentru a semnala problemele în limita competențelor stabilite prin lege.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut