Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu semnalează în această perioadă, prin atribuțiile pe care le are conform Legii nr. 155/2010 și având în vedere fenomenele meteorologice înregistrate, obligațiile pe care cetățenii orașului le au în vederea asigurării circulației și siguranței pietonilor.

În acest sens, facem un apel cetățenilor, instituțiilor publice, agenților economici precum și celorlalte persoane juridice de pe raza municipiului să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care își desfășoară activitatea pentru siguranța circulaţiei rutiere și pietonilor. Conform HCL nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu, nerespectarea acestei măsuri atrage răspunderea contravențională cu amendă cuprinsă între 300 și 500 de lei.
De asemenea, nerespectarea obligațiilor prevăzute în HCL nr. 19/2002 , privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza municipiului Târgu Jiu, se sancționează cu amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei.

Apel Dispecerat Sari la conținut