Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează în perioada următoare cu efective mărite, conform dispozițiilor Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere sărbătorile care se apropie, echipajele instituției vor fi angrenate în misiuni specifice care vizează creșterea gradului de siguranță a cetățenilor prin acțiuni preventive în zonele de interes public.  

În acest sens, conform planului de acțiuni aprobat la nivelul instituției cu ocazia sărbătorilor, au fost stabilite activitățile fiecărui compartiment, potrivit competențelor și atribuțiilor prevăzute în lege.

Printre acestea se numără: prezența activă a polițiștilor în locurile aglomerate, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, în vederea descurajării faptelor antisociale, intervenția operativă la evenimentele sesizate de cetățeni, organizarea unor acțiuni de patrulare în zona barurilor, cluburilor și localurilor publice unde sunt organizate mese festive, intensificarea cooperării cu celelalte structuri pentru prevenirea infracționalității stradale.

Astfel, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere, ordine publică și control comercial vor acționa în vederea prevenirii și combaterii actelor de comerț ilicit, asigurării ordinii și siguranței publice, dirijării traficului rutier și prevenirii blocajelor auto, prevenirii și combaterii cerșetoriei, desfășurării activităților de taxi cu respectarea prevederilor legale și protejării bunurilor care aparțin domeniului public și a mobilierului stradal.

O atenție deosebită va fi acordată piețelor din municipiul Târgu Jiu, punctelor unde se comercializează brazii de Crăciun și ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă, parcurilor din oraș, zonelor precum: Strada Victoria, Piața Prefecturii, Centrul Comercial Shopping City Târgu Jiu, locațiile unde sunt amplasate supermarket-urile din oraș, principalele artere de circulație și intersecții  ale orașului.

Dispozitivele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor asigura ordinea și siguranța publică cu ocazia focului de artificii dar și în Parcul Central în momentul căsătoriilor de la Poarta Sărutului. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor dirija traficul rutier în noaptea de 31.12.2017.

Pentru evitarea evenimentelor neplăcute și creșterii siguranței, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu recomandă cetățenilor ca în această perioadă să dea dovadă de prudență în magazine dar și zonele aglomerate. Totodată, cetățenii care decid să meargă la cumpărături cu propriul autovehicul sunt sfătuiți să parcheze doar în locurile special amenajate, să nu oprească și să staționeze pe arterele principale ale municipiului şi să respecte întocmai şi la timp indicaţiile agenţilor de circulaţie, pentru  prevenirea blocării traficului rutier.

Cetățenii care vor să semnaleze anumite probleme pot apela numărul de telefon al dispeceratului instituției: 0253/ 225 434, disponibil 24 de ore din 24.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut