Totodată în acceași perioadă, au fost primite prin dispeceratul instituției un număr de 32 sesizări de la persoane fizice. Alte aspecte semnalate de cetățeni s-au referit la căderile de zăpadă de pe imobile care au creat pagube materiale sau la străzile pe care trebuia să se intervină pentru îndepărtarea zăpezii.

De asemenea, având în vedere ninsorile abundente din luna decembrie, atunci când 60 de arbori din Parcul Central au fost rupți sau pe cale de a se rupe, existând pericolul unor evenimente nedorite, s-a luat măsura interzicerii accesului vizitatorilor în interiorul parcului în perioada 15 – 19 decembrie.

Un alt aspect important, în perioada sezonului rece se referă la verificările efectuate în toate zonele orașului pentru depistarea, identificarea și luarea în evidență a persoanelor fără adăpost.  Până acum 8 persoane au fost internate la Casa Iris. De asemenea, persoanele fără adăpost din incinta Gării Târgu Jiu și autogării au primit ceai cald pe timpul nopții.

Astfel de activități au ca obiectiv prevenirea unor evenimente neplăcute cauzate de frig și îndrumarea persoanelor către un centru social. 

Mai trebuie spus că polițiștii locali din cadrul serviciilor Ordine Publică, Biroului Protecție Mediu și Diciplina în Construcții și Biroului Control Comercial au desfășurat activități de informare și prevenire, fiind înmânate câteva sute de înștiințări persoanelor fizice și juridice de pe raza municipiului Târgu Jiu, în conformitate cu prevederile art. 2, alin (1), lit. k) din Hotărârea Consiliului Local nr. 19/2002 privind obligația de a curăța zăpada depusă și gheața formată pe trotuarul aferent imobilului pe care îl folosesc, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale. În același context, au fost purtate discuții și cu directorii instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu. Totodată, a fost luată legătura cu reprezentanții a peste 15 asociații de proprietari cărora li s-a pus în vedere că îndepărtarea țurțurilor de gheață formați la nivelul acoperișurilor blocurilor intră în atribuțiile și obligațiile acestora.

În privința cablurilor căzute pe domeniul public, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a înștiințat mai mulți operatori de rețea precum și energie electrică în scopul prevenirii producerii unor evenimente care pot pune în pericol viața și integritatea fizică a persoanelor.

În urma demersurilor făcute, un operator de cablu, internet și telefonie a comunicat că au fost readuse pe poziție toate cablurile care aparțineau societății. Totodată, una din companiile de energie electrică a transmis că vor efectua verificări, punctual în scopul depistării cablurilor care aparțin societății, doar în locurile transmise de către Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu.

De asemenea, în momentul de față este în așteptare o adresă prin care să se comunice dacă pentru realizarea rețelelor de comunicații electronice pe raza municipiului Târgu Jiu a fost solicitat și obținut acordul și autorizație de amplasare și de acces în zona drumului.

În scopul prevenirii producerii unor evenimente care să pericliteze viața și sănătatea cetățenilor au fost afișate pe raza municipiului Târgu Jiu, 40 de înștiințări care conțineau avertizări cu privire la căderile de zăpadă și țurțuri de pe acoperiș. Totodată, acolo unde a existat pericol iminent de cădere s-a acționat în sensul supravegherii acțiunii de îndepărtare a țurțurilor, astfel încât să nu se producă accidentări.

Au fost luate și măsuri de sancționare. Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecție Mediu și Disciplina în Construcții și Biroului Control Comercial au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile art. 2, alin. (1), lit. k) din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/2002 și HCL nr. 169/2006. Este vorba despre persoane fizice, asociații de proprietari și chiar persoane juridice, în prezent fiind în curs de identificare și alți deținători de imobile care nu au luat măsurile necesare pentru îndepărtarea țurțurilor de gheață formați la nivelul acoperișurilor sau a zăpezii de pe trotuarul aferent imobilelor deținute.

Măsuri pentru reînceperea anului școlar

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, cu efective mărite în data de 14 ianuarie 2019 atunci când activitatea în unitățile de învățământ va fi reluată.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor acționa în zona unităților de învățământ și pe bulevardele principale de pe raza municipiului Târgu Jiu în vederea fluidizării traficului rutier și pietonal, prevenirii blocării arterelor de circulație, organizării modului de parcare în zonele de responsabilitate.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor, violenței sau altor fapte antisociale, a delicvenței juvenile, iar agenții din cadrul Biroului Control Comercial vor efectua verificări la agenții economici care desfășoară activități comerciale în incinta spațiilor destinate învățământului preuniversitar, precum și pe trotuarele sau pe aleile de acces în aceste unități pentru respectarea normelor legale privind activitățile comerciale.

Activitățile de control au ca principal scop conștientizarea agenților economici cu privire la riscurile la care sunt supuși minorii și înlăturarea neconformităților.

Compartimentul Informare și Relații Publice

83de0f4d de21 44c8 8263 38ff07709a8d124a13ee 1482 4cea 92a1 314fa107ab05548f6749 0892 4d3b ae8d 824734a31462ade3fbf8 18d3 4711 a629 4bdb5dab1f57

 

Apel Dispecerat Sari la conținut