Informare privind măsurile instituite de Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în instituțiile de învățământ preuniversitar cu ocazia deschiderii noului an școlar 2017 – 2018

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, cu efective mărite în data de 11 septembrie, zi în care debutează noul an școlar 2017– 2018.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor acționa în zona unităților de învățământ și pe bulevardele principale de pe raza municipiului Târgu Jiu în vederea fluidizării traficului rutier și pietonal, prevenirii blocării arterelor de circulație, organizării modului de parcare în zonele de responsabilitate.
De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor, violenței sau altor fapte antisociale, a delicvenței juvenile.
Pentru anul școlar 2017 – 2018 Poliția Locală a Municipului Târgu Jiu a stabilit o serie de acțiuni concrete care să asigure un climat de siguranță în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, conform planului de ordine și siguranță publică.
Una din prioritățile polițiștilor locali, în activitatea desfășurată, este creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ din Municipiul Târgu Jiu.
În data de 11.09.2017 se va acționa cu patrule pedestre și auto pentru a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, alături de celelalte structuri cu atribuții de ordine și liniște publică din municipiu.
Totodată, echipajele mobile vor patrula în zona școlilor gimnaziale și liceelor, potrivit planului de acțiune și a itinerariilor de patrulare stabilite în vederea desfășurării în condiții bune a festivităților prilejuite deschiderii noului an școlar.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut