Poliţia Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa în data de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, în temeiul Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare.
Conform planului de ordine și siguranță publică aprobat, efectivele din cadrul Seviciilor de Ordine Publică și Circulație Rutieră vor fi permanent prezente la evenimentele care se vor desfășura în municipiul Târgu Jiu, de Ziua Națională a României.
Pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică, polițiștii locali vor fi prezenți în locațiile unde vor avea loc ceremonialul militar și religios, intonarea Imnului Eroilor, festivitatea depunerii de coroane și defilarea Gărzii de Onoare. Totodată, în atenția polițiștilor locali este locația unde va fi oferită masa tradițională cu ocazia Zilei Naționale a României. De asemenea, au fost stabilite dispozitive pentru concertele susținute în dupa – amiaza zilei de 1 Decembrie, pentru momentul aprinderii iluminatului festiv dar și atunci când va fi deschis Târgul de Crăciun.
Măsurile au fost instituite pentru liniștea și siguranța locuitorilor municipiului Târgu Jiu și a persoanelor care tranzitează orașul de 1 Decembrie, menținerii unui climat de conviețuire civilizat, prevenirii și combaterii cerșetoriei, fluidizării circulației în zonele aglomerate și prevenirii blocării traficului rutier prin parcarea ori staționarea autovehiculelor în locuri nepermise.
Efectivul stabilit prin planul de măsuri în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice este de 20 de poliţişti locali.

Apel Dispecerat Sari la conținut