Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, cu efective mărite în data de 12 septembrie, zi în care debutează noul an școlar 2016 – 2017.
Polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Circulație Rutieră și Biroul Control Comercial vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier precum și respectarea normelor legale privind activitățile comerciale desfășurate de agenții economici în apropierea și în incinta unităților de învățământ din Municipiul Târgu Jiu.
Pentru anul școlar 2016 – 2017 Poliția Locală a Municipului Târgu Jiu a stabilit o serie de acțiuni concrete care să asigure un climat de siguranță în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, conform planului de ordine și siguranță publică.
Una din prioritățile polițiștilor locali, în activitatea desfășurată, este creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ din Municipiul Târgu Jiu.
În data de 12.09.2016, echipajele mobile vor patrula în zona școlilor gimnaziale și liceelor, potrivit planului de acțiune și a itinerariilor de patrulare stabilite în vederea desfășurării în condiții bune a festivităților prilejuite deschiderii noului an școlar. Astfel, se va acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor, violenței sau alte fapte antisociale, a delicvenței juvenile, fluidizarea traficului rutier și pietonal în vederea creșterii gradului siguranței publice în imediata apropiere a unităților de învățământ.

Apel Dispecerat Sari la conținut