Poliţia Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează în această perioadă, conform dispozițiilor Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru punerea în legalitate a târgujienilor care au acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat şi a tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani dar care nu s-au adresat încă Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.
În atenţia Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, pe ultimul trimestru al anului 2016, sunt 271 de persoane.
În această perioadă, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică Evidența Persoanei înmânează invitații la domiciliul persoanelor în cauză pentru intrarea în legalitate.
Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul târgujienilor care au asupra lor astfel de acte de identitate este mai mic. Potrivit unei situații, pe ultimul trimestru al anului 2015, în evidențele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu erau 290 de târgujieni.
De la începutul anului şi până în prezent, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii locali au aplicat un număr de 592 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.000 de lei. Conform OUG nr. 97/ 2005, amenzile sunt cuprinse între 40 şi 80 de lei.

Apel Dispecerat Sari la conținut