Poliţiştii locali din cadrul Biroului Control Comercial, în temeiul dispoziţiilor stabilite prin Legea nr. 155/ 2010 a poliţiei locale cu modificările şi completările ulterioare, au desfăşurat în perioada 04 – 20.02.2016, activităţi de verificare în cazul agenţilor economici care practică vânzări cu preţ redus, pe raza Municipiului Târgu Jiu.
Conform prevederilor O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, cu modificările şi completările ulterioare, s-a urmărit respectarea perioadelor de soldare, anunţarea vânzărilor la Primăria Municipiului Târgu Jiu prin depunerea notificărilor, constituirea stocurilor de produse cu cel puţin 15 zile înaintea datei de debut a vânzărilor. În cazul vânzărilor promoţionale, acestea pot avea loc în orice perioadă a anului, cu condiţia să nu fie efectuate în pierdere, să se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, iar produsele şi serviciile promovate să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate.
În urma acţiunilor efectuate de poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, au fost depistate şi verificate 14 societăţi comerciale care practicau vânzări cu preţ redus. Din numărul total, 7 efectuau vânzări promoţionale, 5 efectuau vânzări de soldare, care, prin reducerea de preţuri au urmărit vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere şi 2 magazine de fabrică.
Potrivit datelor transmise de Biroul Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, a fost aplicată o sancţiune cu amendă contravenţională în valoare de 400 de lei pentru nerespectarea termenului de depunere a notificării, conform O.G. nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare.

Apel Dispecerat Sari la conținut