Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 21.08.2017 – 27.08.2017 cu efective mărite, cât timp pe raza orașului se vor desfășura Festivalul Berii și Festivalul Internațional de Folclor.

Echipajele din cadrul instituției vor fi prezente la toate manifestările desfășurate pe parcursul săptămânii, în zonele de interes public.

Vor fi suplimentate efective din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Serviciului Circulație Rutieră și Biroului Control Comercial pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, fluidizării traficului pietonal și rutier, pentru prevenirea actelor de comerț ilicit și protecției mediului.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va avea ca obiectiv legal creșterea siguranței în zonele în care se așteaptă prezența unui număr însemnat de persoane în timpul paradei formațiilor de peste hotare participante la Festivalul Internațional de Folclor, spectacolelor în aer liber organizate în Amfiteatrul din centrul municipiului Târgu Jiu și pe insulița Jiului. Totodată, prioritatea compartimentelor de ordine publică se referă la prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ asupra populației.

În timpul manifestărilor se va acționa cu patrule pedestre și auto pentru a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, alături de celelalte structuri cu atribuții de ordine și liniște publică din municipiu, care vor fi implicate în manifestările din perioada 21.08.2017 – 27.08.2017.

Se va acționa pentru prevenirea și combaterea activității de comerț ce se desfășoară fără a respecta legislația în vigoare, iar pe linia protecției mediului, în atenția polițiștilor locali vor fi agenții economici și persoanele fizice care depozitează necontrolat și în alte locuri decât cele autorizate deșeuri sau ambalaje.

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru prevenirea blocării circulației și va fi organizat modul de parcare.

Va fi acordată o atenție deosebită locațiilor precum: Insulița Jiului, Strada Victoria, cu precădere aleea pietonală și Amfiteatrul din Zona Centru, strada Bicaz și zonele învecinate.

Conform planului de măsuri cu privire la menţinerea ordinii şi siguranţei publice, efectivul stabilit în perioada cât timp se vor desfășura cele două evenimente pe raza Municipiului Târgu Jiu este de 40 de polițiști locali.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut