Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 22.08.2016 – 28.08.2016 cu efective mărite, în perioada desfășurării Festivalului Berii și Festivalul Internațional de Folclor.
Echipajele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Serviciului Circulație Rutieră și Biroului Control Comerial vor fi prezente la toate manifestările desfășurate pe parcursul săptămânii, în zonele de interes public.
Vor fi suplimentate măsurile pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, fluidizării traficului pietonal și rutier, pentru prevenirea actelor de comerț ilicit și protecției mediului.
Astfel, se va acționa pentru prevenirea și combaterea activității de comerț ce se desfășoară fără a respecta legislația în vigoare, iar pe linia protecției mediului, în atenția polițiștilor locali vor fi agenții economici și persoanele fizice care depozitează necontrolat și în alte locuri decât cele autorizate deșeuri sau ambalaje.
De asemenea vor fi luate măsuri pentru prevenirea blocării circulației și va fi organizat modul de parcare.
Va fi acordată o atenție deosebită locațiilor precum: Insulița Jiului, Strada Victoria, cu precădere aleea pietonală și Amfiteatrul din Zona Centru, strada Bicaz și zonele învecinate.
Conform planului de măsuri în privința menţinerii ordinii şi siguranţei publice, efectivul stabilit în perioada cât vor avea loc cele două evenimente pe raza Municipiului Târgu Jiu este de 40 de polițiști locali.

Apel Dispecerat Sari la conținut