Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu continuă acțiunile de prevenire și combatere a faptelor care încalcă legea dar și pentru ca cetățenii municipiului Târgu Jiu să fie mult mai informați în acest sens.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră i-au informat astăzi pe pietonii care traversează fără a respecta normele de circulație rutieră despre obligațiile pe care le au, dar și riscurile la care se expun. Informările au fost făcute în zone precum Strada Unirii și Piața Centrală, fiind înmânate pliante participanților la traficul pietonal. Acțiunea a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va continua să se implice în astfel de actiuni pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere.

Pietonii care încalcă prevederile Ordonanței de Urgență  a Guvernului nr.195/ 2002, republicată, privind circulația pe drumurile publice, pot fi sancționați.

Potrivit dispozițiilor legale “Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni (2 sau 3 puncte-amendă;) nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În perioada 01.01.2016 – 29.03.2016 au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale.

 

Apel Dispecerat Sari la conținut