IMG 1402Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu acționează, în această perioadă, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru identificarea și adăpostirea persoanelor fără locuință, având în vedere că temperaturile sunt în scădere, mai ales pe timpul nopții.

În seara zilei de vineri, 21.10.2016, polițiștii locali împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare au identificat în gara din Târgu Jiu 8 persoane fără adăpost, fiind îndrumate către Centrul Social de Urgenţă „Casa Iris” din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Din numărul total, doar o singură persoană a acceptat serviciile sociale, aceasta beneficiind de hrană, condiţii corespunzătoare de cazare, igienă corporală, asistenţă medicală primară şi supraveghere.
Acțiunile au ca obiectiv prevenirea unor evenimente nefericite și îndrumarea persoanelor în cauză către centrul social. Activitățile de prevenție vor fi efectuate pe tot parcursul sezonului rece, în mai multe zone ale municipiului Târgu Jiu, în misiune fiind implicate echipajele din cadrul Serviciilor de Ordine Publică ale instituției.
Facem un apel către cetățenii municipiului Târgu Jiu, în cazul în care observă persoane adăpostite în spații improprii, să apeleze la numerele de telefon 0253/225 434 și 0720 202 082, disponibile 24 de ore din 24.

Apel Dispecerat Sari la conținut