Efectivele din cadrul Seviciilor de Ordine Publică ale Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, care asigură integritatea panourilor și a afișelor electorale amplasate în locuri autorizate, au surprins în această dimineață, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Bălești, care distrugea mai multe materiale electorale.

Incidentul s-a petrecut în Piața Centrală, în jurul orei 06.00.
Autorul a fost identificat de către polițiștii locali și urmează să fie sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu suma de 500 de lei.
Bărbatul care a încălcat Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente a fost prezentat Poliției Municipiului Târgu Jiu în vederea continuării cercetărilor.
Activitatea Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu se desfășoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare. Echipajele Serviciilor de Ordine Publică vor asigura în continuare integritatea panourilor și a afișelor electorale amplasate în locurile autorizate, în zona de competență, pentru a preîntâmpina astfel de incidente.

Apel Dispecerat Sari la conținut