Având în vedere prevederile Legii nr. 155/2010 actualizată, privind poliţia locală, cu modificările şi completările ulterioare, în primele trei luni ale anului 2016, poliţiştii locali cu atribuţii privind circulaţia rutieră, au desfăşurat activităţi în vederea respectării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare.

S-a urmărit prevenirea opririlor, staţionărilor şi parcărilor neregulamentare în cazul autovehiculelor.

Conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 125/2011 pentru reglementarea unor reguli în domeniul circulației rutiere pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu și OUG nr. 195/2002, au fost aplicate peste 1 000 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 155.000 lei.

Sancțiunile contravenționale aplicate conducătorilor auto care încalcă normele Hotărârii Consiliului Local nr. 125/2011 sunt cuprinse între 100 și 300 de lei. De asemenea, potrivit Codului Rutier, oprirea neregulamentară se sancționează cu două-trei puncte amendă (210-315 lei) și două puncte de penalizare, iar staționarea neregulamentară cu patru-cinci puncte amendă (420-525 de lei) și trei puncte de penalizare.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face apel către conducătorii auto, conform prevederilor legale, să evite parcarea autovehiculelor încurcând astfel circulația celorlalți participanți la trafic prin parcarea ilegală pe locurile persoanelor cu dizabilități, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de m înainte și după acestea, în zona de acțiune a indicatorului “Oprirea interzisă”, în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 25 de m de colțul intersecției, în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, precum și la mai puțin de 25 de m înainte și după aceasta, pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin 1 m pentru circulația pietonilor.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor continua să asigure fluenţa traficului rutier, să supravegheze cât mai multe străzi şi intersecţii de pe raza municipiului Târgu Jiu și vor urmări dacă reglementările legale sunt respectate de către conducătorii auto.

Apel Dispecerat Sari la conținut