Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a creat o serie de dispozitive suplimentare încadrate cu efective în perioada sărbătorilor pascale pentru liniștea și siguranța locuitorilor municipiului Târgu Jiu și a persoanelor care tranzitează orașul în zilele următoare în vederea monitorizării activităţilor specifice.

Măsurile au fost luate pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, menținerii unui climat de conviețuire civilizat, fluidizării circulației în zonele aglomerate, prevenirii și combaterii cerșetoriei, interzicerea comercializării diferitelor produse în locuri neautorizate și cu încălcarea prevederilor legale, prevenirii blocării traficului rutier prin parcarea ori staționarea autovehiculelor  în locuri nepermise și protejării bunurilor care aparțin domeniului public și a mobilierului stradal.

În atenția polițiștilor locali sunt zonele de interes public. Printre acestea se numără piețele, Cimitirul Municipal, Gara din Târgu Jiu, platoul unde se comercializează mieii, târgurile de animale, păsări și de legume, parcurile din oraș, Strada Victoria, cu precădere zona pietonală, Piața Prefecturii, zona Centrului Comercial Shopping City Târgu Jiu și locațiile unde sunt amplasate supermarketurile din oraș. Politistii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică și Serviciului Circulație Rutiera vor fi prezenti în serile când este organizată slujba Deniilor  dar și în noaptea Invierii la bisericile de pe raza municipiului pentru a asigura un climat de ordine și siguranța publică, conform prevederilor legale.

Efectivul stabilit prin planul de măsuri în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice este de aproximativ 65 de poliţişti locali.

Recomandări

Pentru evitarea evenimentelor neplăcute, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu recomandă cetățenilor ca în această perioadă, să parcheze doar în locurile special amenajate, să nu oprească și să staționeze pe arterele principale ale municipiului şi să respecte întocmai şi la timp indicaţiile polițiștilor de circulaţie.

În zonele unde implică aglomerări de persoane, pentru creșterea siguranței, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu recomandă gorjenilor să acorde o atenție sporită genților sau obiectelor scumpe pe care le au asupra lor.  Cetățenii municipiului Târgu Jiu pot apela cu încredere numărul de telefon al Dispeceratului instituției – 0253 225 434 – pentru a semnala problemele în limita competențelor stabilite prin lege, Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu.

Apel Dispecerat Sari la conținut