Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu funcționează în temeiul Legii nr. 155/2010, a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare. Ca atare, mențiunea introdusă în articol în care se specifică faptul că “potrivit legii”, echipajul despre care se vorbește, „nu face parte din categoria celor care pot utiliza girofarul în traficul rutier”, invocând art.32, alin. 2 lit. b din Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 facem precizarea că:

Având în vedere art. 32 alin. 1 din Legea nr. 155/2010, a poliției locale, actualizată, cu moficările și completările ulterioare care dispune: „Poliția locală poate deține, administra și/sau folosi, după caz, în dispozițiile legii, imobile, mijloace de transport personalizate și dotate cu dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră (…) necesare pentru exercitarea atribuțiilor prevăzute de lege”, rezultă în mod indubitabil că Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu are dreptul să folosească dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră;
Mai mult, potrivit art. 31 alin. 3 din cadrul Hotărârii de Guvern nr. 1332/ 2010 privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a poliției locale, dispune: “Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră și cu mijloace speciale de avertizare sonoră”, așadar contrar materialului publicat de către d-voastră.

Totodată, facem precizarea că Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu își desfășura și își desfășoară și în prezent activitatea conform legii și în baza Planului de Ordine și Siguranță Publică aprobat în acest sens, în colaborare cu un echipaj mixt care intervine, alături de un agent al Poliției române.
Conform documentelor întocmite, echipajul care apare în materialul publicat, se deplasa într-o misiune cu caracter de urgență, în urma unui apel înregistrat la Dispeceratul Poliției române, prin 112, pentru aplanarea unei altercații în familie, în urma căreia o persoană a fost atacată cu un topor, așadar, în temeiul art. 32, lit b) din aceeași HG nr. 1332/2010 dispune: “În executarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de lege în domeniul ordinii și liniștii publice, polițiștii locali (…) întervin la solicitările dispeceratului Poliției române la evenimentele semnalate prin Serviciul de urgență 112, pe principiul “cel mai apropiat polițist de locul evenimentului intervine”, în funcție de specificul atribuțiilor de serviciu stabilite prin lege și în limita competenței teritoriale”.
Ca atare, se dezminte informația prin care se specifică faptul că, “potrivit unor surse, există dovezi că polițiștii locali se grăbeau spre “un chef în cartierul Slobozia” din Târgu Jiu”.
Față de cele menționate solicităm publicarea dreptului la replică, având în vedere că au fost aduse prejudicii de imagine grave asupra Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu.

Apel Dispecerat Sari la conținut