Având în vedere informațiile apărute în articolul publicat în data de 22.01.2019 pe site-ul www.gorj-domino.ro „Foto. Bătaie de joc la adresa polițiștilor locali! De pază, sub umbrelă, în parcurile din Târgu Jiu”, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face următoarele precizări pentru prezentarea unui punct de vedere pertinent, astfel încât opinia publică să fie corect informată cu atât mai mult cu cât conducerea instituției, ori Compartimentul de Informare și Relații Publice nu au fost contactate pentru un punct de vedere oficial:

Luând în considerare art. 2, lit. b) din Ordonanța de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta, prin temperaturi extreme se înţelege temperaturile exterioare ale aerului, care scad sub -20°C sau, corelate cu condiţii de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel.

            Deși în municipiul Târgu Jiu nu au fost înregistrate temperaturi extreme până în acest moment, așa cum se precizează în actul normativ în vigoare, în privința polițiștilor locali care efectuează serviciu de patrulare în parcurile din municipiul Târgu Jiu au fost luate măsurile necesare pentru menținerea stării de sănătate a angajaților, conform art. 5, lit. a), b) și c) din aceeași OG nr. 99/2000 care dispune: în perioadele cu temperaturi scăzute extreme angajatorii trebuie sa asigure următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber:

   a) distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb;

   b) acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător;

   c) asigurarea echipamentului individual de protecţie.

            În concluzie, polițiștii locali care efectuează serviciu de patrulare în cele două parcuri au luat la cunoștință măsurile stabilite de lege și institutuite la nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, pe timpul iernii, prin dispoziție. De asemenea, pe timpul nopții, fiecare polițist local din patrulă poate să se încălzeacă în încăperea aflată în perimetru, păstrând legătura cu celălalt agent care va rămâne în serviciul de patrulare, în apropierea operelor de artă.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut