Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul în care polițiștii locali au fost solicitați să intervină în data de 15.08.2018, pentru preluarea unei persoane de sex masculin, îmbrăcată sumar și căzută pe Strada Siretului, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face următoarele precizări pentru prezentarea unui punct de vedere pertinent, astfel încât opinia publică să fie corect informată cu atât mai mult cu cât conducerea instituției, ori Compartimentul de Informare și Relații Publice, nu au fost contactate pentru un punct de vedere oficial:

Din rapoartele întocmite în acest sens rezultă faptul că în dimineața zilei de 15.08.2018, în jurul orei 10.30, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au identificat o persoană de sex masculin, aflată în stare de ebrietate și îmbrăcată sumar pe strada Siretului. În același timp, personalul echipajului de la Serviciul Județean de Ambulanță, prezent în zona Pieței Centrale, a solicitat sprijin echipajului Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, aflat în zona de responsabilitate, în vederea identificării persoanei la care urma să intervină pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au solicitat, prin dispeceratul instituției, un echipaj de la Serviciul Ordine Publică pentru preluarea cazului. Astfel, polițiștii locali au intervenit în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010, a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în vederea trasportării persoanei în cauză la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Secția Psihiatrie.

Așadar, în temeiul art. 6, lit. d) din Legea nr. 155/2010 a poliției locale, se dispune: În domeniul ordinii şi liniştii publice, poliţia locală are următoarele atribuţii: (…)acţionează pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii;”

Cât privește limbajul folosit în mod necorespunzător, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu se dezice de astfel de comportamente, desfăşurându-și activitatea în interesul comunităţii locale, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut