Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a participat, în data de 21.05.2016, la Târgul Organizațiilor de Tineret, eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția de Turism și Evenimente Culturale.
Potrivit organizatorilor, târgul a avut drept scop promovarea ofertelor și acțiunilor dedicate tinerilor din Municipiul Târgu Jiu de către ONG-uri, instituții publice, muzee, operatori de turism, unități de învățământ și biblioteci.
Evenimentul a coincis și cu Ziua Poliției Locale, stabilită printr-un act normativ, publicat în Monitorul Oficial, care introduce un nou articol în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, prin care ziua de 21 mai este declarată Ziua Poliției Locale.
“Art. 441 – (1) Ziua de 21 mai se declara Ziua politiei locale”
Cu această ocazie, polițiștii locali au purtat discuții cu tinerii despre atribuțiile pe care personalul instituției le are stabilite prin Legea nr. 155/2010. În acest sens, au fost împărțite și pliante informative cu privire la activitatea Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu.
De această dată, pe lângă materialele informative, în Piața Prefecturii au fost prezentate și câteva din vehiculele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu cu ajutorul cărora efectivele își desfășoară activitatea.
Locuitorii municipiului Târgu Jiu au fost informați despre obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice, stabilite în Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. De asemenea, au fost reamintite normele legii anti-fumat, intrată în vigoare în data de 17 martie 2016. Pe materialele informative au fost aduse la cunoștință obligațiile pe care le au administratorii și consumatorii, dar și sancțiunile contravenționale pe care le riscă.
Având în vedere că târgul s-a adresat în mod special tinerilor, le-au fost înmânate elevilor care studiază în instituțiile de învățământ din oraș, pliante informative menite să crească gradul de siguranță a copiilor în traficul rutier, îndeosebi în zonele adiacente școlilor. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră le-au oferit acestora exemple de bună conduită în trafic.
De asemenea, tinerii au mai aflat că efectivele Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, alături de celelalte forţe de ordine din oraş, asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică pentru prevenirea faptelor antisociale şi a furturilor, în zona instituţiilor şcolare repartizate, conform Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al Municipiului Târgu Jiu.
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a mai desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a faptelor care încalcă legea în rândul populației și implicit al tinerilor din municipiul Târgu Jiu pentru a fi mult mai informați în acest sens și pentru a deveni cetățeni activi ai societății.

{gallery}comunicatdepresa{/gallery}

Apel Dispecerat Sari la conținut