Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică Intervenție au acționat, în perioada 12.02.2019 – 12.03.2019, conform atribuțiilor stabilite de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în zona de competență, pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor în vigoare.

            Astfel, polițiștii locali care desfășoară serviciu de patrulare în zona centrală a municipiului Târgu Jiu și-au îndreptat atenția în mod special către: consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către persoane apte de muncă și depistarea persoanelor fără adăpost.

În urma activităților desfășurate, polițiștii locali au constatat și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, în valoare totală de

4 300 lei. Din numărul total, 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care consumau băuturi alcoolice în locuri publice și 9 sancțiuni contravenționale persoanelor care apelează în mod repetat, la mila publicului.

            Totodată, în perioada menționată, polițiștii locali au desfășurat activități pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Conform documentelor întocmite de agenții constatatori, rezultă faptul că au fost depistate 12 persoane fără adăpost care au fost îndrumate către Casa Iris.

Efectivele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor asigura în continuare ordinea și liniștea cetăţenilor pentru prevenirea şi descoperirea faptelor antisociale.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut