Polițiștii locali au acționat, în data de 13.03.2019, conform atribuțiilor prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru identificarea unor persoane care vindeau obiecte de cult religios pe raza municipiului Târgu Jiu.

            Astfel, în timpul serviciului de patrulare, polițiștii locali au depistat pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, zona pietonală, două persoane de sex masculin din județul Hunedoara în timp ce comercializau icoane de mici dimensiuni.

            Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu pentru a fi identificați. În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1 000 lei și au confiscat un număr de 67 obiecte de cult, conform Legii nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult,actualizată, cu modificările și completările ulterioare.

            Având în vedere documentele întocmite de polițiștii locali, cele două persoane au mai fost avertizate de către agenții constatatori cu privire la comerțul cu astfel de obiecte, în locuri neautorizate și fără autorizație prealabilă obținută de la un cult religios.

           

Compartimentul Informare și Relații Publice

fghjkiuyhgfcdsdefghj 452589625Foto 2

Apel Dispecerat Sari la conținut