Poliţia Locală a Municipiului Târgu Jiu acţionează, în această perioadă, în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru punerea în legalitate a cetățenilor care au acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat şi a tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani, dar care nu s-au adresat încă Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu.
În atenţia Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu sunt 317 persoane, 49 fiind minori. În această activitate sunt implicaţi 10 poliţişti locali, invitaţiile fiind lăsate la domiciliile persoanelor în cauză. Din numărul total, în urma acțiunilor specifice desfășurate de polițiștii locali, 40 de persoane au intrat în legalitate.
De la începutul anului şi până în prezent au fost aplicate 349 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 de lei. Conform dispozițiilor OUG nr. 97/ 2005, amenzile sunt cuprinse între 40 şi 80 de lei.
Au fost aplicate și avertismente în cazul minorilor dar și persoanelor cu handicap locomotor, cu situație materială precară și a bolnavilor intrenați în spitale.
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu face un apel către toți cetățenii să își reînnoiască actele de identitate, în termenele stabilite de lege.

Apel Dispecerat Sari la conținut