Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică3 al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în perioada 01.01.2019 – 31.03.2019, conform atribuțiilor prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, în zona de competență, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică, aprobat în condiţiile legii.

Din documentele întocmite rezultă faptul că în timpul serviciului de patrulare, polițiștii locali au legitimat 230 persoane și au aplicat 146 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 11.000 lei. Cele mai multe au fost aplicate persoanelor care au călătorit fără bilet în mijloacele de transport în comun. Conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 403/2006 privind stabilirea unor norme pentru desfășurarea transportului urban de călători, au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.600 lei.

Din bilanțul activității pe primele 3 luni ale anului 2019, rezultă că au mai fost aplicate: 5 sancțiuni contravenționale pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, 9 pentru nerespectarea prevederilor legale privind depozitarea deșeurilor și menținerea curățeniei în locurile publice, 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise și 7 sancțiuni contravenționale pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu recomandă cetățenilor care observă încălcări ale legislației, să apeleze numărul de telefon al dispeceratului instituției: 0253/225 434, astfel încât polițiștii locali să se deplaseze la fața locului în vederea luării măsurilor legale în timp util. 

                Compartimentul Informare și Relații Publice

14786214562

Apel Dispecerat Sari la conținut