Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în noaptea de 10.09.2019 spre 11.09.2019, în urma unei sesizări primite prin dispeceratul insituției, conform Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pe Aleea Nicolae Titulescu, pentru identificarea mai multor persoane care tulburau liniștea și ordinea publică.

La fața locului, polițiștii locali au legitimat 6 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 43 ani, cu domiciliul în municipiul Târgu Jiu, care consumau băuturi alcoolice în locuri publice și tulburau, fără drept, liniştea locuitorilor prin producerea de zgomote și prin strigăte. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, actualizată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în perioada menționată mai sus, un alt echipaj cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu a acționat în zona Insuliței Râului Jiu pentru identificarea unor persoane care consumau băuturi alcoolice și tulburau, fără drept, liniştea locuitorilor prin producerea de zgomote. Au fost legitimate 2 persoane cu vârste de 20, respectiv 21 ani, din municipiul Târgu Jiu, acestea fiind sancționate conform Legii nr. 61/1991.

Potrivit documentelor întocmite, rezultă faptul că au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 850 lei.

Echipajele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor efectua în continuare astfel de activități, obiectivul prioritar fiind asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale.

Compartimentul Informare și Relații Publice

IMG 20190316 WA0009

Apel Dispecerat Sari la conținut