Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a acționat în după-amiaza zilei de 03.09.2017, conform dispozițiilor Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, pentru identificarea unui minor lipsit de supraveghere și încredințarea acestuia părinților.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu în zona Parcului Central, au observat un copil în vârstă de șase ani, pierdut de familie. Minorul a fost preluat de un echipaj din cadrul Serviciului Circulație Rutieră și condus la sediul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu pentru identificarea acestuia și luarea măsurilor legale.
Din documentele întocmite de agenții constatatori, reiese faptul că băiețelul are domiciliul în comuna Bengești-Ciocadia, județul Gorj, neprezentând urme de violență. Acesta le-a relatat polițiștilor locali că se afla cu mama la cumpărături în momentul în care s-a pierdut.
Echipajul în cauză a cooperat cu polițiștii din Novaci și Bengești-Ciocadia pentru a comunica familiei că minorul a fost găsit pe raza municipiului Târgu Jiu.
La câteva ore distanță, mama copilului a ajuns în Parcul Central, fiind îndrumată de polițiștii locali către sediul instituției pentru încredințarea fiului său.
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare în interesul comunității locale, exclusiv pe baza și în executarea legii.
Pentru a evita astfel de situații, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu îi sfătuiește pe cetățeni să acorde o atenție deosebită minorilor și să îi aibă în permanență atenție.
De asemenea, orice persoană poate apela cu încredere numărul de telefon al Dispeceratului instituției – 0253 225 434 – pentru a semnala problemele în limita competențelor stabilite prin lege.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut