Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu s-au autosesizat joi seara, în data de 31.01.2019, și au luat măsura îndepărtării unor cabaline de pe strada Popa Șapcă din municipiul Târgu Jiu pentru evitarea unui pericol iminent de producere a unor accidente provocate din cauza animalelor lăsate nesupravegheate pe domeniul public.
Conform Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, polițiștii locali constată contravenţii şi aplică sancţiuni, potrivit competenţei, pentru nerespectarea legislaţiei, sesizează serviciile specializate pentru ridicarea animalelor nesupravegheate şi acordă sprijin personalului specializat în capturarea şi transportul acestora la adăpost.
Cabalinele au fost supravegheate de polițiștii locali până la sosirea unui echipaj din cadrul SC Edilitara SA care a transportat animalele la adăpostul înființat în acest sens.
Din informațiile obținute până în prezent rezultă că proprietarul nu și-a revendicat animalele, nefiind stabilită identitatea acestuia.
Potrivit dispozițiilor art. 2, pct. 17 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut