14446239 10209402716817608 1055336977 o

Obiectivul prioritar al activității compartimentelor de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu l-a constituit asigurarea unui climat de siguranță a cetățeanului, prevenirea și sancționarea faptelor contravenționale cu impact negativ în planul normalității civice. La nivelul Municipiului Târgu Jiu, în primele nouă luni ale anului 2016, s-a acţionat permanent cu patrule pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi descoperirea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor de convieţuire socială, stabilite prin legi, alte acte normative şi hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. De asemenea, s-a acţionat permanent în vederea menţinerii curăţeniei şi prevenirii deteriorării spaţiilor verzi de pe raza municipiului.

Efectivele serviciilor de ordine şi linişte publică din cadrul Poliției Locale a Muncipiului Târgu Jiu au participat la asigurarea măsurilor de ordine publică, împreună cu celelalte structuri, cu atribuţii de ordine şi linişte publică din municipiu la manifestări cultural-artistice, sportive, religioase, spectacole şi târguri care au avut loc pe raza Municipiului Târgu Jiu. În acest sens, au fost asigurate măsurile de ordine şi linişte publică, privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, examenului de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2016 şi sesiunea august – septembrie 2016, în unităţile de învăţământ din responsabilitate. Totodată s-a asigurat însoțirea reprezentanților serviciului ecarisaj la diverse acțiuni de ridicare de pe domeniul public a câinilor fără stăpân și a altor animale domestice lăsate nesupravegheate, fiind totodată în atenție terenurile de joacă și parcurile amenajate pe raza Municipiului Târgu Jiu.

Măsuri pentru combaterea cerșetoriei

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a desfășurat acțiuni de identificate a persoanelor care apelează la mila publicului, pe raza orașului și de combatere a acestui fenomen, fiind luate măsuri de sancționare contravențională a persoanelor aflate în astfel de ipostaze. În urma acțiunilor desfășurate au fost identificați 6 minori nesupravegheaţi care nu-şi justificau prezenţa pe raza Municipiului Târgu Jiu, fiind internaţi în Centrul Primiri în Regim de Urgenţă a minorilor din Târgu Jiu. De asemenea, în timpul sezonului rece, în vederea prevenirii apariţiei unor decese cauzate de frig în perioada de iarnă, au fost îndrumate către azilul de noapte “Casa Iris” un număr de 4 persoane.

Apel Dispecerat Sari la conținut