Având în vedere informațiile denigratoare apărute în spațiul public la adresa Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, conducerea instituției face următoarele precizări pentru a evita inducerea în eroare a opiniei publice:
Cercetarea disciplinară a celor trei polițiști locali vine ca urmare a raportului inaintat comisiei în cauză de către șeful Serviciului Ordine Publică după ce a sesizat că echipajul nu a depus raportul de activitate la ieșirea din serviciu, conform Regulamentului Intern al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu. Raportul  se află în cercetare de către comisia de disciplină, urmând a fi luată o decizie în cazul în care se constată că au fost încălcate prevederile legislative în vigoare.
Ca atare, se precizează faptul că cercetarea disciplinară nu reprezintă un „act de răzbunare” în condițiile în care în Regulamentul Intern al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu este specificat faptul că “La ieșirea din serviciu polițistul local va întocmi/completa raportul de activitate conform modelului stabilit de către conducerea instituției la propunerea șefilor de compartiment, precum și fișele de intervenție la eveniment”. Totodată, conform dispozițiilor art. 21 din Legea nr. 155/2010 a poliției locale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul local este obligat să respecte prevederile legilor şi ale actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, să aducă la îndeplinire ordinele şi dispoziţiile legale ale şefilor ierarhici și să respecte normele de conduită profesională şi civică prevăzute de lege.
În ceea ce privește legalitatea constituirii comisiei de disciplină trebuie menționat faptul că Sindicatul Pro Lex are reprezentant în această structură, constituită conform legii, la nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu,  dar și un reprezentant din partea Sindicatului Polițiștilor Locali din județul Gorj.
De asemenea, având în vedere dispozițiile art. 21, alin. 3) din Legea nr. 155/2010, a poliției locale, poliţistul local cu funcţie de conducere răspunde pentru ordinele şi dispoziţiile date subordonaţilor. El este obligat să verifice dacă acestea au fost transmise şi înţelese corect şi să controleze modul de ducere la îndeplinire, nefiind reală informația în care se specifică faptul că anumiți polițiști locali “se simt vânați”.
Totodată, referitor la informațiile apărute în privința dotărilor Poliției Locale a Municipiului Tâgu Jiu, trebuie subliniat faptul că instituția deține armament și muniție, conform legii, în limita bugetului aprobat în acest sens, precum și cameră de armament autorizată în condițiile legii. În acest context, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a achiziționat recent un număr de 17 pistoale marca Glock 19, muniția aferentă și furniturile necesare (tocuri, etc.), conform legii, în perioada imediat următoare fiind achiziționat și restul de echipamente solicitate.
Săptămâna viitoare, în perioada 13 – 17.11.2017, vor începe instruirile în ceea ce privește noua categorie de armament achiziționată, urmând ca la sfârșitul lunii să aibă loc o ședință de tragere. De menționat este faptul că ultima ședință de acest gen a fost organizată în luna octombrie 2017  în datele de 10 și 11, în poligonul de tragere de la Drobeta Turnu Severin.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Apel Dispecerat Sari la conținut