Primaria Târgu Jiu
 Logo Primaria TgJiu
 Consiliul Judetean Gorj
 stema-judetului-gorj 8392e0df377251
Prefectura Gorj
images
IPJ Gorj
politie
IJJ Gorj
00151803pi006
ISU Gorj
Emblema IGSU
 

Prinși de un polițist local după ce sustrăgeau balizele de semnalizare rutieră

În dimineața zilei de 24.06.2019, un polițist local cu funcție de conducere din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, aflându-se în afara orelor de program, a observat în trafic, în localitatea componentă Dăgoieni, mai multe persoane care sustrăgeau balizele de semnalizare rutieră. 
Acesta a oprit de îndată autovehiculul în care se afla și a informat reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu dar și Poliția Municipiului Târgu Jiu despre aspectele observate, care a trimis la fața locului un echipaj pentru continuarea cercetărilor și stabilirea împrejurărilor. 
În acest timp, persoanele în cauză au părăsit zona în care au fost depistate, iar polițistul local a plecat în urmărirea acestora. Autovehiculul a fost abandonat în zona unui centru comercial din localitatea respectivă, însă polițistul local a reușit să identifice una din persoanele suspecte. 
Conform Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completărilor ulterioare, polițistul local este obligat să intervină şi în afara orelor de program, în limita mijloacelor aflate la dispoziţie, pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu, în raza teritorială de competenţă, când ia la cunoştinţă de existenţa unor situaţii care justifică intervenţia sa. 
Conducerea Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu felicită polițistul local pentru modul în care a acționat în această situație, fiind un exemplu de urmat și de către alți polițiști locali.