Primaria Târgu Jiu
 Logo Primaria TgJiu
 Consiliul Judetean Gorj
 stema-judetului-gorj 8392e0df377251
Prefectura Gorj
images
IPJ Gorj
politie
IJJ Gorj
00151803pi006
ISU Gorj
Emblema IGSU
 

Ziua Poliției Locale, sărbătorită în Piața Prefecturii

Având în vedere faptul că ziua de 21 Mai, de Sfinții Constantin și Elena, este sărbătorită la nivel național Ziua Poliției Locale, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au marcat acest eveniment alături de cetățeni. 
În cursul zilei de astăzi, 21.05.2019, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu și-a prezentat autospecialele folosite în misiunile de patrulare, armamentul din dotare și mijloacele de autoapărare. Polițiștii locali au interacționat cu cetățenii care au tranzitat zona pietonală din Strada Victoria, cu privire la atribuțiile poliției locale precum și modul de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de siguranță publică în municipiul Târgu Jiu. Cu această ocazie, persoanele interesate au primit pliante cu informații utile despre Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu, dar și insigne personalizate. 
De asemenea, în data de 20.05.2019, polițiștii locali, care pe parcursul anului au dat dovadă de profesionalism în timpul desfășurării atribuțiilor de serviciu, au fost premiați cu diplome de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 
Ziua Poliției Locale este stabilită printr-un act normativ, publicat în Monitorul Oficial, care introduce un nou articol în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, prin care ziua de 21 mai este declarată Ziua Poliției Locale.
“Art. 44 – (1) Ziua de 21 mai se declara Ziua politiei locale”

ziua politiei