Primaria Târgu Jiu
ISU Gorj
Emblema IGSU

Comunicat de presă

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au intensificat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecția mediului pe raza municipiului Târgu Jiu, atât de către cetățeni și agenți economici, cât și de către operatorul serviciului de salubrizare, în conformitate cu atribuțiile prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, dar și a H.G. nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.

Echipele de control au verificat dacă sunt respectate normele în vigoare privind păstrarea curăţeniei în locurile publice dar și a modului de ridicare a deșeurilor menajere de către operatorul serviciului de salubrizare care acționează pe raza municipiului Târgu Jiu, respectiv S.C. POLARIS M. HOLDING S.R.L. În urma constatărilor efectuate, operatorului serviciului de salubrizare în cauză i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 2 000 lei, pentru nerespectarea obligației de a asigura efectuarea curățeniei în locurile special amenajate de depozitare a reziduurilor menajere, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 19/2002 privind stabilirea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții pe raza municipiului Târgu Jiu.

Polițiștii locali vor desfășura zilnic activități de monitorizare a zonelor de pe raza municipiului Târgu Jiu cunoscute ca fiind cu grad ridicat de risc în ceea ce privește depozitarea necontrolată a deșeurilor menajere, în scopul depistării și sancționării contravenționale a persoanelor care depozitează ilegal deșeuri.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții cu sprijinul efectivelor de ordine publică din cadrul instituției vor efectua verificări în vederea identificării și sancționării contravenționale a persoanelor care depozitează deșeurile menajere lângă recipientele de colectare ce aparțin operatorului serviciului de salubrizare. Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă în valoare de 1 000 lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de Gospodărire a Municipiului Târgu Jiu.

De asemenea, polițiștii locali vor verifica existența contractelor de salubrizare pentru ridicarea deșeurilor menajere atât în cazul persoanelor fizice cât și persoanelor juridice care își au domiciliul sau sediul în imobilele individuale de pe raza municipiului Târgu Jiu.

Potrivit art. 30, alin. (5) din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor, refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Compartimentul Informare și Relații Publice

IMG 20181102 WA0015 1IMG 20181102 WA0001 2